fbpx
Сьогодні
09:53 10 Кві 2020

Більшість країн ОПЕК та Росія домовились скоротити видобуток нафти, але не всі

Більшість країн ОПЕК та Росія досягли принципових домовленостей про умови скорочення видобутку нафти, у травні-червні 2020 року видобуток скоротять на 10 млн барелів на добу.

Про це повідомляють Reuters і Bloomberg з посиланням на джерела.

За даними агентств, на переговорах, які тривали більше 10 годин, сторони домовились про те, що у травні-червні 2020 року видобуток буде скорочено на 10 млн барелів на добу, з липня по грудень – на 8 млн барелів на добу, з січня 2021 по квітень 2022 року – на 6 млн барелів на добу.

Згодом Reuters повідомило, що ОПЕК + попередньо підтвердив домовленість про скорочення видобутку на 10 млн барелів на добу у травні-червні 2020 року.

Проте пізніше Bloomberg написав, що всі домовленості будуть діяти за умови згоди Мексики – міністр енергетики країни не погодилась з такими умовами та покинула відеоконференцію, яка тривала 11 годин.

"За словами одного з делегатів, група ОПЕК + не буде скорочувати видобуток без участі Мексики та не збирається знову зустрічатися у п'ятницю, натомість зосереджується на переговорах на зборах G-20, запланованих на 10 квітня. Саме на цих переговорах планують домовитися з Мексикою", – пише агентство.

Планується, що на цій зустрічі створять спеціальний комітет з моніторингу заходів щодо стабілізації нафтових ринків.

Саудівська Аравія і Росія готові знизити обсяг видобутку приблизно до 8,5 млн барелів на добу, на 23% від рівня в 11 млн, решта країн – на 23% від своїх базових рівнів (видобуток на жовтень 2018 року).

Паливні війни: чому обвалилися ціни на нафту і як це вплине на світ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: