fbpx
Сьогодні
09:22 09 Кві 2020

У Малині на Житомирщині після святкування приїзду товариша з-за кордону спалах коронавірусу: 8 випадків

У місті Малин на Житомирщині зафіксували спалах коронавірусу після того, як компанія людей святкувала повернення свого приятеля з-за кордону.

Про це під час брифінгу розповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

"Закликаю всіх дотримуватися норм самоізоляції і карантину. Ми зараз маємо ситуацію, що це не люди (хворі на коронавірус – ред.), які привезли до нас цю біду в Україну з-за кордону, а особи, які контактували з хворими, з тими, хто приїхав з-за кордону.

Мене найбільше вразив факт, коли в Малині зібралася компанія відсвяткувати приїзд свого товариша з-за кордону, і зараз ми маємо спалах – 8 випадків у місті", – наголосив Бунечко.

Перший випадок інфікування на COVID-19 у Малині лабораторно підтвердили 26 березня у пацієнта 1964 року народження. Згодом на коронавірус захворіли його дружина, донька та ще один чоловік, який з ним контактував. За минулу добу в Малині зафіксували ще 4 випадки інфікування.

Наразі на Житомирщині лабораторно підтверджено 27 випадків коронавірусу, 13 з яких виявили упродовж минулої доби. Двоє людей померли від COVID-19. Найбільше хворих виявили у Бердичеві та Малині.

Нагадаємо, співзасновник "АТБ" відомий український бізнесмен Геннадій Буткевич допоміг лікарням на Житомирщині. Так, "Пержанська рудна компанія", яка входить в його інвестиційну компанію BGV Group, завезла багатофункціональні ліжка для медичних цілей на загальну суму понад 1,5 мільйона гривень і перерахувала майже 800 тисяч гривень на придбання засобів індивідуального захисту і дезінфікуючих засобів в медустанови Олевська, а також придбає дороге медичне обладнання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: