fbpx
Сьогодні
22:38 09 Кві 2020

Суд зобов'язав НАБУ почати провадження проти Омеляна, ексміністр прокоментував

Ексміністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що вбачає політичні мотиви у рішенні суду зобов'язати НАБУ відкрити провадження проти нього та припустив відкриття нових справ у подальшому.

Про це Омелян написав у Facebook.

"Сьогодні за рішенням суду НАБУ зобов'язали відкрити ще одну справу проти мене і керівництва міністерства інфраструктури за начебто незаконне звільнення керівництва Бердянського порту у 2017 році. Пікантна деталь – одна з політичних партій, яка була присутня в парламенті минулого скликання і працює в новому, була дуже незадоволена нашим рішенням у 2017. Але ми вважали і вважаємо, що інфраструктура – поза політикою. Я знаю, що це не остання справа. І знаю, що будуть ще. Так гартується опозиція", – написав Омелян.

Омелян також нагадав, що раніше НАБУ вже відкривало справу проти нього, проте врешті спливли терміни її розгляду.

"Багато ж хто пам'ятає гучну справу НАБУ проти єдиного міністра Уряду Гройсмана у 2017-19 рр.? Начебто мільйони незаконного збагачення, будинок, і вишенька на торті – бмв? В суді з цих звинувачень залишилося лише питання БМВ. І поки розглядали справу, її строки вийшли. Водночас, я для себе постановив, що бути йти у цій справі до перемоги і на її закриття не погодився. Але, видно, діючу владу такий перебіг подій не влаштував. Якщо ти в опозиції – різних справ має багато", – написав Омелян.

Багато ж хто пам'ятає гучну справу НАБУ проти єдиного міністра Уряду Гройсмана у 2017-19 рр.?Начебто мільйони…

Posted by Volodymyr Omelyan on Thursday, April 9, 2020

 

Раніше Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро України відкрити провадження проти ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

"ВАКС частково задовольнив скаргу ГО "Бердянський антикорупційний центр" та зобов'язав уповноважену особу НАБУ внести відомості до ЄРДР за заявою ГО. Серед заявлених осіб – ексміністр інфраструктури (2016-2019 рр.), його заступник, Державний секретар Міністерства інфраструктури, а також топ-посадовці діючого складу Міністерства інфраструктури України", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: