Новини

POS-термінали Приватбанку не будуть друкувати чеки

Після консультацій з Державною фіскальною службою та платіжними системами ПриватБанк відмовився від обов'язкового друку чеків у POS-терміналах. Відтепер його можна друкувати лише у випадку, якщо документ потрібен продавцю або покупцю.

Про це повідомляє пресслужба банку.

Після успішної авторизації на екран POS-терміналу буде виводитися питання, чи друкувати чек. Касир за бажання клієнта обере необхідний варіант.

У банку очікують, що така опція дозволить значно скоротити витрати на термопапір, очистить касову зону від чеків, які викидаються відразу ж після покупки чеків, та допоможе зберегти дерева. За попередніми розрахунками, це дозволить економити до 2 мільйонів гривень на місяць, а отже до 24 мільйонів гривень на рік.

"Потреба в паперовому чеку виникає тільки при придбанні товару з гарантією – побутової техніки тощо. У березні 2020 року в еквайринговій мережі ПриватБанку пройшло близько 100 мільйонів операцій із друком двох чеків одночасно, хоча за нашими підрахунками, фактична потреба у документі була приблизно у 5 мільйонах операцій документів.

Таким чином, ми економимо кошти, зберігаємо екологію, а в нинішній ситуації – ще й турбуємося про гігієну, мінімізуючи фізичний контакт між продавцем і покупцем", – розповів керівник напрямку по роботі з торговельними підприємствами ПриватБанку Євген Васильцов.

У банку нагадують, що квитанції по всіх операціях зберігаються в електронному вигляді та у виписках у Приват24, де за потреби їх можна легко отримати.

Свіжі дописи

  • Новини

Співробітники СБУ повідомили про підозру митрополиту УПЦ МП Луці, у якого проводили обшуки

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Запорізькому та Мелітопольському Луці (Андрію Коваленку)… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

У столиці у квітні метеорологи зафіксували 13 температурних рекордів

У Києві квітень 2024 року був рекордно теплим та вологим. Про це пише Рубрика, посилаючись… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Рекорд для Українського Дому: виставку “Алла Горська. Боривітер” відвідали 51 000 людей

Протягом півтора місяця виставку “Алла Горська. Боривітер” відвідало понад 51 000 людей: у вихідні на… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Наслідки обстрілу Одеси “Іскандерами”: окупанти пошкодили будівлю представництва омбудсмена

Під час російської атаки балістичними ракетами "Іскандер" міста Одеси, зафіксували пошкодження Представництва уповноваженого Верховної ради… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Доступ до Верховної Ради журналістам відкриють, проте обмежать їхню кількість

Представників засобів масової інформації знову почнуть пускати до парламенту під час засідань, однак обмежать кількість… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Безпілотники ГУР атакували в рф під Рязанню та Воронежем два нафтопереробні заводи

Уночі 1 травня ударні безпілотники української розвідки атакували два нафтопереробні заводи на території російської федерації… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.