fbpx
Сьогодні
10:13 09 Кві 2020

Мінцифри і Нацбанк запустять навчальний курс про фінанси

Мінцифри та Нацбанк підписали меморандум про співпрацю – у рамках співпраці вони, зокрема, запустять навчальний курс для українців на порталі "Дія".

Про це повідомляє прес-служба НБУ у Facebook.

"Запустимо навчальний курс для українців на порталі Дія. Простою мовою розкажемо все про платіжні картки, платежі за допомогою смартфона та "розумного" годинника, кредитні ліміти та безпеку розрахунків в Інтернеті. Крок для підвищення фінансової грамотності українців", – йдеться у повідомленні.

Крім цього, Нацбанк та Мінцифри працюватимуть над "тотальним переведенням у безготівку розрахунків у держсекторі".

"Меморандум допоможе, у тому числі, вдосконалити систему верифікації та ідентифікації громадян і бізнесу, а також спростити наявні для цього механізми та створити більш сучасні. Зокрема, це стосується е-резидентства. Цей інструмент дасть можливість іноземцям офіційно вести бізнес в Україні дистанційно.

Також ми будемо разом розвивати інструменти, які дозволять поширити практику дистанційного підписання угод у фінансовій сфері", – заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

НБУ та Мінцифри домовилися про співпрацю та підписали меморандум

🔥 Круті та важливі проекти попереду! Спільні з Міністерство цифрової трансформації України. 🌱 Працюватимемо над сучасними механізмами онлайн-ідентифікації та верифікації, над інструментами дистанційного підписання документів та фінансових угод. До речі, підписуючи меморандум про співпрацю, Голова НБУ Яків Смолій та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров протестували, як це працює на практиці, адже підписували документ в онлайні за допомогою електронного цифрового підпису.🙏 Запустимо навчальний курс для українців на порталі Дія. Простою мовою розкажемо все про платіжні картки, платежі за допомогою смартфона та «розумного» годинника, кредитні ліміти та безпеку розрахунків в Інтернеті. Крок для підвищення фінансової грамотності українців.🛑 Працюватимемо над тотальним переведенням у безготівку розрахунків у держсекторі. НБУ забезпечує драйв у сфері фінансової грамотності, а також свої знання та досвід у фінансовій сфері.Внесок Мінцифри не менший, а може навіть й більший. Невтомність, відданість сучасним технологіям та ідеї перевести державні послуги в онлайн і зробити взаємодію українців з державою комфортнішою.Більше – за посиланням у першому коментарі та у відео 👇

Posted by Національний банк України on Wednesday, April 8, 2020

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: