fbpx
Сьогодні
22:14 09 Кві 2020

Кулеба заявив, що Україна не шукає прямого діалогу з ОРДЛО

Фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що на переговорах у Мінську українська сторона наполягатиме на чинній структурі Тристоронньої контактної групи.

Про це Кулеба сказав на організованій Atlantic Council онлайн-дискусії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна наполягатиме на нинішній структурі Тристоронньої контактної групи, і ця ТКГ складається з трьох акторів: Росія, Україна, ОБСЄ. Все інше – це предмет для внутрішнього структурування в середині контактної групи", – сказав Кулеба.

Голова МЗС України наголосив, що українська сторона не шукає прямого діалогу з терористами "ДНР" і "ЛНР", однак припустив обговорення з ними низки певних тем.

"Ми не шукаємо прямого діалогу з Донецьком і Луганськом. Але ми повинні взаємодіяти з ними і говорити з ними тільки про певний набір тем, щоб імплементувати певні пункти Мінських угод", – сказав Кулеба.

Очільник МЗС також додав, що ідея створення так званої Консультативної ради полягає в тому, щоб "примусити суспільства розмовляти і взаємодіяти". При цьому він заперечив можливість взаємодії України з представниками "ДНР" і "ЛНР".

"Ми змушуємо наші суспільства говорити і взаємодіяти одне з одним", – сказав Кулеба.

Крім того, міністр зазначив, що особисто він на займаній посаді не погодиться на прямий діалог із терористами.

"Я ніколи не погоджуся, як міністр, на прямий діалог між українськими посадовими особами і так званими "представниками Донецька і Луганська". Все інше – це простір для мистецтва дипломатії. Але існують певні червоні лінії, які я не перейду, як міністр закордонних справ або громадянин України. І це одна з них", – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, що більшість мешканців Донбасу вважають, що з часів виборів Президента та Ради жодних змін не відбулося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: