fbpx
Сьогодні
18:54 09 Кві 2020

Фігурант скандалу з "плівками Єрмака" розповів, як гроші взяли, а призначення провалили

Екснардепа Володимира Купчака збиралися призначити на посаду в.о. голови НАЕК "Енергоатом", а після "вирішити питання з конкурсом".

Про це розповіли фігуранти так званих "плівок Єрмака" Дмитро Штанько і Сергій Шумський в інтерв'ю Bihus.info.

За їхніми словами, призначення Володимира Купчака на посаду голови НАЕК "Енергоатом" і Олександра Луцького на посаду глави Держгеокадастру – це проєкти державного масштабу.

Як розповів Штанько, спочатку планувалося, що Купчака зроблять в.о. голави "Енергоатома", а після Денис Єрмак мав "повирішувати" питання відкритого конкурсу. Однак, брату глави ОПУ це не вдалося.

Проте, реалізація плану була запущена і саме тому був звільнений попередній глава "Енергоатому" Юрій Недашковський. Цю інформацію Дмитру в листуванні нібито підтвердив особисто Денис Єрмак.

До слова, Штанько розповів і про процес, як взагалі люди потрапляють на співбесіду до глави ОПУ Андрія Єрмака і його брата Дениса.

"У мене була величезна кількість резюме. Є люди, які спілкуються зі мною, вони знають, що я можу спілкуватися з ким-завгодно, тому що у мене така робота. Я кажу людині, що є Андрій Єрмак, є брат Денис, розповідаю механізм. Далі вона кидала резюме, я показував Сергію, він говорив – нормальна людина. Тому що є токсичні особи, є з попередньої влади", – розповів Штанько.

Також він підтвердив інформацію, що з Купчака взяли гроші за призначення, але скільки точно – не пам'ятає. За заявами Гео Лероса, Денис Єрмак вимагав за це 5 мільйонів.

Раніше фігурант скандалу з "плівками Єрмака" розповів, як познайомився з головою ОПУ.

3 квітня народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос прийшов на допит до Державного бюро розслідувань і з такої ж причини – через об'єднання кількох кримінальних проваджень – просив його перенести.

Корнієнко розповів, про що Зеленський говорив зі "слугами" через скандал з Єрмаком.

Раніше фракція "Слуга народу" висловила офіційну позицію щодо "плівок Єрмака".

Зазначимо, у Зеленського офіційно прокоментували скандал з братами Єрмаками.

До нардепа Гео Лероса 1 квітня приїхали співробітники СБУ.

Раніше Гео Лерос поширив відео, де брат Єрмака нібито "торгує" держпосадами. Глава ОПУ вимагає розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: