fbpx
Сьогодні
15:49 09 Кві 2020

В оновлених змінах до бюджету зберегли більшість видатків на культуру, - нардеп

Депутати коаліційної фракції «Слуга Народу» повідомляють, що в оновлених змінах до бюджету на 2020 рік зберегли більшість видатків на культурні проєкти.

Про це повідомила депутатка фракції та член комітету Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

За її словами, в оновлених змінах до бюджету передбачать:

  • 100,16 мільйона гривень на Український інститут книги (раніше пропонували скоротити фінансування інституту до 22,16 мільйона гривень),
  • 400,86 мільйона гривень на Український культурний фонд (пропонували скоротити до 150,86 мільйона гривень),
  • 1,53 мільярда гривень на фінансування Суспільного мовника.

Також фінансування збережуть для підтримки історико-культурної спадщини, кінематографії, Український інститут національної пам'яті, інші державні заходи у сфері культури.

"Пандемія мине, і ми знову підемо в кіно, театри, музеї. Відновляться культурні дискусії та творчі проекти. Але саме зараз, в період вимушеної тиші, вкрай важливо підтримати культурну сферу – що ми й робимо", — додала депутатка.

Раніше у вперше запропонованих змінах до бюджету уряд пропонував зменшити видатки на деякі культурні проєкти на 70-100%.

Дмитро Разумков заявив про те, що наступне позачергове засідання парламенту орієнтовно відбудеться 13 квітня, і першочерговим є прийняття проекту закону про зміни в бюджеті.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: