fbpx
Сьогодні
18:06 09 Кві 2020

Більшість мешканців Донбасу вважають, що з часів виборів Президента та Ради жодних змін не відбулося, - опитування

Більшість мешканців Луганщини вважають, що з часів виборів Президента та Ради жодних змін не відбулося. Більше 40% мешканців Донецької області підтримують цю позицію.

Про це свідчить Регіональне дослідження громадської думки, проведене в Донецькій та Луганській областях Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Центром політичної соціології.

Так, серед луганських респондентів однозначну перевагу має думка, що з часів виборів Президента та Верховної Ради в 2019 році в загальній ситуації в регіоні або жодних змін не відбулося (таку думку висловили 58% опитаних), або ситуація навіть погіршилася(так вважають 29%).

Серед донецьких респондентів також більшість не помітила змін на краще(41%)або й побачили погіршення(19%), проте 37% помітили й якесь покращення.

Тобто оцінки луганчан виявилися помітно песимістичніші.

Більший песимізм луганчани демонстрували й при оцінці успішності вирішення місцевих проблем. Якщо серед луганчан 43% відзначили, що практично нічого не робиться для вирішення таких проблем, а 30% – що наявні спроби вирішення проблем є переважно невдалими, то серед донеччан відповідні показники становлять 17% та 26%.

Нагадаємо, що рейтинг президента України Володимира Зеленського під час поширення коронавірусу державою впав. Серед опитаних у березні українців позитивно до нього ставилися лише 46%, а от у лютому – 48%.

Довідка

Регіональне дослідження громадської думки проведене в Донецькій та Луганській областях Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Центром політичної соціології (із залученням мережі фірми «Юкрейніан Соціолоджі Сервіс») протягом 18 лютого – 2 березня 2020 року. Загалом у кожній з областей було опитано по 500 респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення областей (за винятком окупованих територій). Вибірка репрезентативна за такими показниками як вік, стать та місце проживання. Теоретична похибка вибірка не перевищує 3,5%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: