fbpx
Сьогодні
17:42 08 Кві 2020

МОЗ перевірить, чому на Миколаївщині не виявили жодного випадку COVID-19

Фото Depositphotos

Міністерство охорони здоров'я влаштує перевірку в Миколаївській області, яка наразі є єдиною в Україні, де не зареєстровано жодного випадку інфікування коронавірусом COVID-19. Зокрема, хочуть переконатися у правильності проведення тестів.

Таке рішення прийняли сьомого квітня на нараді президента України Володимира Зеленського та очільників обласних адміністрацій.

«Феномен Миколаївської області буде детально розглянуто: чому саме там не зареєстровані випадки – чи це реальна картина, чи можливо є порушення алгоритмів», – заявив головний санлікар Віктор Ляшко на онлайн-брифінгу сьомого квітня.

7.04.2020 | Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції

Онлайн-брифінг заступника Міністра охорони здоров'я України, Головного державного санітарного лікаря України та керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.

Posted by Міністерство охорони здоров'я України on Monday, April 6, 2020

 

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич сказав виданню Цензор, що не боїться перевірки.

«МОЗ підозрює, що ми робимо щось неправильно, можливо, приховуємо реальну ситуацію із захворюваннями на коронавірус. Тому в кінці цього або на початку наступного тижня до нас приїде спеціальна комісія фахівців, яка перевірятиме наші дії. Ми їх чекаємо, нам приховувати нічого», – сказав він.

На Миколаївщині в обласній інфекційній лікарні перебуває дев'ять пацієнтів з підозрою на коронавірус. Але поки жоден тест не показав позитивного результату. Загалом станом на сьоме квітня в області на коронавірус ПЛР-методом перевірили 69 осіб. Всі зразки виявилися негативними.

Ситуація з коронавірусом на Миколаївщині стала темою локальних мемів і жартів, підбірку яких зробив сайт 0512.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: