fbpx
Сьогодні
17:53 08 Кві 2020

Міністр економіки назвав пріоритети України в умовах коронавірусу

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко назвав головні економічні пріоритети в умовах коронавірусу.

Про це передає Урядовий Портал.

За його словами, у зв'язку з глобальною проблемою, спричиненою коронавірусом, цього року зниження економіки буде складати 4,8% до ВВП.

Виходячи з цих викликів, Уряд ставить перед собою три головні економічні пріоритети:

  1. зберегти максимальну кількість робочих місць;
  2. підтримати тих, хто уже втратив роботу;
  3. забезпечити відновлення економіки після завершення карантину щодо коронавірусу.

Для виконання цих завдань Уряд розширює програми щодо підтримки по безробіттю та спрощує доступ до них людей, які вже втратили роботу.

«Доступ до програм максимально спрощений, кошти бюджетними програмами передбачені. Ми вважаємо це як один із елементів збереження соціальної стабільності і підтримки споживчого ринку», – зазначив міністр.

Щоб забезпечити людей, які тимчасово втратили роботу у зв'язку із закриттям певних напрямків чи підприємств на час карантину, прийняті рішення щодо спрощення регуляцій.

Також Уряд вживає кроків щодо підтримки виробництва та стимулювання малого та середнього бізнесу.

За його словами, доопрацьовується з урахуванням сьогоднішніх реалій програма «Доступні кредити 5-7-9%». «Сподіваюся, найближчим часом ми її погодимо», – зауважив Міністр.

Також Міністерство розробляє більш широку програму для допомоги бізнесу.

«Сподіваємося на співпрацю Національного банку, оскільки зрозуміло, що кошти бюджету будуть обмежені. Проте ми будемо активно намагатися допомогти бізнесу в цей час, виходячи з кращих практик США та країн Євросоюзу», – сказав Ігор Петрашко.

Крім того, за його словами, «в бюджеті збережена підтримка аграріїв, що буде давати ефект мультиплікатора, як збереження робочих місць, так і створення нових».

Також робиться все для підтримки експорту.

«Ми, як великі сільськогосподарські експортери, дуже уважно ставимося до двох речей: щоби наші підприємства, фермери, переробники змогли продовжити експортувати продукцію. В той же час, зберігаючи стабільність цінової динаміки на ключові продукти, які споживає населення», – зазначив він і додав, що важливо, щоб в Україні ціни були максимально доступні і продовольства було достатньо.

Водночас Ігор Петрашко запевнив, що пшениці в Україні вдосталь і говорити про можливий дефіцит підстав немає.

Раніше Милованов розкритикував економічні рішення нового Кабміну.

Нагадаємо, пенсіонерам, старшим за 80 років, почали виплачувати додаткові 500 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: