fbpx
Сьогодні
11:15 08 Кві 2020

Кабмін хоче залучити 200 млн євро у ЄС для оновлення міського транспорту

Кабінет міністрів України веде переговори з Європейським інвестиційним банком про залучення 200 мільйонів євро на оновлення міського транспорту у великих українських містах.

"В рамках цього проєкту планується дати містам сучасний екологічний транспорт – оновити парки трамваїв, тролейбусів, електробусів, а також вагони метро", – повідомляють у Мінінфраструктури.

Пропозиції органів місцевого самоврядування з 23 обласних центрів України вже опрацьовані Міністерством інфраструктури та направлені на розгляд ЄІБ.

"Які українські міста отримають фінансування для відновлення об'єктів інфраструктури буде відомо вже за декілька місяців, у той час як фінансову угоду між Україною та ЄІБ (Проєкт «Міський громадський транспорт України ІІ») на 200 млн євро планується підписати та ратифікувати Верховною Радою України до кінця 2020 року".

Наразі в Україні реалізовується аналогічний проєкт оновлення міського транспорту коштом Європейського інвестиційного банку. В межах цього проєкту міський транспорт оновили у Запоріжжі, Києві, Луцьку, Львові, Одесі, Сумах, Тернополі та Чернігові на загальну суму 176,2 мільйона євро.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: