fbpx
Сьогодні
19:14 08 Кві 2020

Голова комітету Ради заявив, що дефолт Україні не загрожує

fee.org

Україні в умовах кризи, спричиненої коронавірусом, не загрожує дефолт.

Про це в інтерв'ю LB.ua повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики і депутат фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев.

"У нас достатньо ресурсів, щоб прожити цей рік, навіть з огляду на ті борги, які нам необхідно погасити. А ви знаєте, що кожна третя гривня у нас – це заборгованість… Дефолт – це не вихід. Ті, хто говорять: ось, давайте оголосимо дефолт і заощадимо третину бюджету. Спрямуємо цю третину на боротьбу з коронавірусом і так далі. У них виходить така "легка і красива" математика. Але в ній погано одне. Ця математика абсолютно не відповідає дійсності… Жодна країна у світі не закінчувала дефолт на кращих умовах, ніж були до дефолту. І хочемо ми цього чи ні, нам необхідно сплачувати за боргами навіть у разі технічного дефолту", – повідомив він.

На думку нардепа, послаблювати заходи карантину можна тільки в міру того, якою буде ситуація з епідемією.

"Не зважати на будь-які інші чинники. А саме з огляду на епідемію. Може, вибачте, грубо прозвучить: мертвим гроші не потрібні. І якщо ми з вами можемо врятувати життя реальних людей ціною якоїсь частки ВВП, то повинні це зробити. Це не обговорюється. На шальках терезів просто не співмірні речі… Ми не повинні з вами навіть сперечатися, який шлях правильний. Правильний для економіки – взагалі нічого не обмежувати. Але ми ж з вами маємо на одній шальці терезів – економіку і гроші. А на іншій – життя людей. І не все вимірюється грошима", – зауважив голова комітету.

Нагадємо, міністр економіки назвав пріоритети України в умовах коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: