fbpx
Сьогодні
17:14 08 Кві 2020

Гетманцев заявив, що Рада може довго розглядати поправки до "закону про банки"

Верховна Рада може надовго зайти в процес розгляду правок до "закону про банки".

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики і депутат фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев.

"Не знаю, що ми з цими всіма поправками будемо робити (прим.: до закону про банки до другого читання вже подано понад 16 тис. поправок). Але знаю одне: регламент ми порушувати не будемо. Комітет їх ще не почав розглядати. У нас немає навіть їх таблиць до другого читання … Підготувати таблицю поправок до другого читання – це доволі копітка робота. Правки може вносити в таблицю взагалі одна людина. Наразі навіть немає таблиці. Нам необхідно щонайменше три дні для її підготовки", – заявив він.

Голова профільного парламентського комітету додав, що депутати вивчають можливість розгляду правок у різних формах, але строго за регламентом.

"Щоб прискорити процедуру. Проте я можу вас запевнити, що ми не будемо порушувати норми регламенту і діятимемо тільки в його рамках… Якщо там будуть дублюючі поправки, ми зможемо сказати: так, це зловживання, спрямоване на затягування розгляду законопроєкту. Але, по суті, ви ж розумієте, що законопроєкт насправді викликає багато питань, і не тільки у певної групи депутатів. Він у багатьох викликає питання", – підкреслив він.

Нардеп не виключив, що розгляд законопроєкту про банки може затягнутися на місяць і більше. Тому Рада працюватиме навіть в умовах карантину. Гетманцев нагадав, що умовою виділення наступного траншу МВФ було не тільки прийняття закону про ринок землі, а й закону про банки.

"З урахуванням траншу МВФ нам би було набагато легше в цьому році. Нам було б легше не тільки тому, що отримаємо гроші. Кредитори отримали би сигнал, що ми надійна держава, якій можна виділяти кредит під менший відсоток", – зазначив він.

Раніше Разумков прокоментував 16 тис. правок до "антиколомойського" законопроєкту.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом. Другою умовою було ухвалення закону про ринок землі, який парламентарії ухвалили в цілому цього ж дня.

Раніше Шмигаль заявив, що уряд отримав від МВФ позитивний сигнал та чекає транш.

Нагадаємо, МВФ назвав вимоги для надання допомоги України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: