fbpx
Сьогодні
16:31 08 Кві 2020

Фігурант скандалу з "плівками Єрмака" розповів, як познайомився з головою ОПУ

Один з фігурантів скандалу з "плівками Єрмака" позаштатний співробітник оперативного управління СБУ Сергій Шумський розповів, як познайомився з главою ОПУ Андрієм Єрмаком.

В інтерв'ю Bihus.info Шумський повідомив, що його з Єрмаком звів його молодший брат Денис.

"Подзвонив Денис, каже, моєму братові потрібна допомога. Я тебе запрошую, у нас вдома нарада. Приходь, вислухаєш брата, може будеш чимось корисний молодій команді президента Зеленського", – сказав він.

За його словами, він був потрібен Андрію Єрмаку через те, що працює зі спецслужбами, які в Україні "мають найбільш достовірну інформацію".

Шумський підтвердив, що Єрмаку він потрібен був, щоб перевіряти людей на наявність сумнівних зв'язків і проводити консультації з різних кандидатів.

При цьому Шумський заперечував, що з Андрієм Єрмаком вони є друзями. На його думку, він був "безкоштовним ресурсом, який було дуже зручно використовувати".

Також він розповів, що ідею зайнятися проєктом з пошуку потрібних людей на посади озвучив Денис Єрмак з подачі старшого брата.

"Друже, давай цим займемося. Ми будемо знаходити людей, проштовхувати вперед, вони не висітимуть в "соціальному ліфті". Я буду займатися оформленням, а Андрій буде рухати вперед", – пояснив Шумський.

3 квітня народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос прийшов на допит до Державного бюро розслідувань і з такої ж причини – через об'єднання кількох кримінальних проваджень – просив його перенести.

Корнієнко розповів, про що Зеленський говорив зі "слугами" через скандал з Єрмаком.

Раніше фракція "Слуга народу" висловила офіційну позицію щодо "плівок Єрмака".

Зазначимо, у Зеленського офіційно прокоментували скандал з братами Єрмаками.

До нардепа Гео Лероса 1 квітня приїхали співробітники СБУ.

Раніше Гео Лерос поширив відео, де брат Єрмака нібито "торгує" держпосадами. Глава ОПУ вимагає розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: