fbpx
Сьогодні
11:18 07 Кві 2020

Очільниця генпрокуратури про Портнова: На багатьох речах я з ним стою протилежно

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявляє, що розмовляла із ексзаступником голови адміністрації президента Януковича Андрієм Портновим, оскільки він подавав багато заяв у Державне бюро розслідувань, але у багатьох питаннях має протилежну з ним точку зору.

Про це сказала Венедіктова в інтерв'ю "УП".

"Коли я була очільником ДБР, мене пов'язували не те що дуже щільно з Портновим, а просто вважали "людиною Портнова".

І коли я в якомусь інтерв'ю ще зазначила про те, що Портнов виявив бажання зустрітися, одразу адвокат Порошенка написав: "От, зі мною не хоче, а з Портновим вона хоче". Я пам'ятаю.

Я справді розмовляла з Андрієм Володимировичем. Від нього дуже багато до нас заяв було і в ДБР, і зараз вже звернень сюди приходить. Враховуючи те, що він медійно потужна людина, в нього дуже багато людей, які підтримують його ідеї…

Але на багатьох речах я з ним стою протилежно".

Венедіктова уточнила, що зокрема має протилежну точку зору відносно прокурора Божка (прокурор, якому погрожує Андрій Портнов).

За її словами, ця ситуація дуже наглядна і дуже наочно демонструє неспроможність прокуратури захистити свого члена.

Венедіктова запевнила, що буде "відстоювати прокурорів і захищати їх права", але на питання, яке покарання для Портнова вважає адекватним за таку поведінку, відповіла досить розмито.

Мовляв, у питанні адекватності покарання треба виходити з того, на що вони вийдуть: злочин це, чи не злочин, порушення професійної етики чи просто людської моралі.

Венедіктова стверджує, що реформа прокуратури буде продовжуватись.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: