fbpx
Сьогодні
10:30 07 Кві 2020

Абсолютний рекорд парламенту: до "антиколомойського" закону внесли понад 16 тисяч правок

До банківського законопроєкту, який має врегулювати питання виведених з ринку та націоналізованих банків, внесли вже понад 16 тисяч правок — це абсолютний рекорд в історії України.

Про це повідомив депутат профільного комітету Верховної Ради Ярослав Железняк (фракція «Голос»).

"І так, після 22:00 потенціал по поправках зник і більше їх не надходило. Тому…. фінальна цифра і абсолютний рекорд українського Парламенту отримує закон про банки і 16000+ правок до нього", — повідомив Железняк.

За його словами, кількість правок до законопроєкту перевершила всі попередні «рекорди» Ради, зокрема щодо правок, поданих до проєкту Конституції України (5,7 тисячі), проєкту Виборчого кодексу (4,4 тисячі) та законопроєкту про ринок землі (4018 правок).

Зазначимо, що ухвалення банківського закону та змін до державного бюджету на 2020 рік є двома ключовими вимогами, які МВФ поставив Україні для підписання кредитної програми на 5-8 мільярдів доларів. Раніше серед вимог було також ухвалення закону про ринок землі, який Рада схвалила у другому читанні 31 березня.

Розгляд земельного закону депутати також намагалися затягнути, внісши численні правки (загалом 4018 правок). Через це закон Рада розглядала майже 2 місяці.

30 березня Рада ухвалила у першому читанні так званий «антиколомойський» законопроєкт.

Законопроєктом регулюються повноваження Національного банку щодо виведення банків з ринку, визнання їх банкрутами. Також закон однозначно забороняє повернення націоналізованих банків колишнім власникам.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: