fbpx
Сьогодні
23:13 06 Кві 2020

У Зеленського заявили, що президент не має права відкликати підпис під документом, який підписали учасники ТКГ

Фото Reuters

На сайті Офісу Президента відповіли на петицію з вимогою відкликати підписи керівника Офісу президента Андрія Єрмака під Протоколом засідання Тристоронньої контактної групи, яке відбулось у Мінську 11 березня 2020 року.

Про це йдеться на сайті петицій

У відомстві відповіли, що президент Володимир Зеленський не має права відкликати підпис під документом, який підписали учасники ТКГ.

У Зеленського також зазначили, питання щодо створення так званої Консультативної ради потрібно обговорити та опрацювати із усіма учасниками Нормандського формату.

"Згідно з Конституцією України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і законами України.

За результатами засідання ТКГ у Мінську 11 березня 2020 року було підписано робочий документ – Протокол, який носить декларативний характер і не передбачає настання правових наслідків (виникнення зобов'язань сторін), у тому числі жодним чином не легітимізує суб'єктність ОРДЛО.

Протокол не є міжнародним договором, відтак уповноваження президентом на підписання/рішення про відкликання підписів під робочим документом не регламентовано законодавством", – йдеться у повідомленні.

Раніше голова Офісу президента Єрмак прокоментував ситуацію з координаційною радою з представниками ОРДЛО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: