fbpx
Сьогодні
09:38 06 Кві 2020

Трамп заявив, що готовий запровадити великі мита на іноземну нафту

Фото Reuters

США готові ввести великі мита на імпорт нафти, якщо ситуація з цінами на енергоносії у світі не зміниться.

Таку заяву президент США Дональд Трамп зробив, виступаючи на брифінгу у Білому домі, повідомляє CNBC.

"Так, я б це зробив, я б ввів мита. Дуже значні мита. Але я не думаю, що мені доведеться так чинити", — сказав Трамп.

За його словами, введення мит залежить від того, чи зможуть країни ОПЕК і Росія домовитися про зниження видобутку нафти, що змінило б ситуацію на ринку.

Нагадаємо, зустріч представників Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) з великими експортерами нафти, які не входять до цієї організації (так званий договір ОПЕК+), була запланована на 6 квітня 2020 року. Згодом агентство Bloomberg повідомило, що її перенесли на 9 квітня.

Саме через суперечку між Росією та Саудівською Аравією, яка є неформальним лідером ОПЕК, у світі відбувся обвал цін на нафту. Причиною цього стало те, що країни ОПЕК+, передусім Росія та Саудівська Аравія, не змогли домовитися, на скільки варто зменшувати обсяги видобутку нафти через те, що попит на неї різко впав. Падіння попиту на нафту викликала пандемія коронавірусу.

Організатором зустрічі є Саудівська Аравія, яка раніше оголосила про суттєве нарощування обсягів експорту нафти. Після цього ціни на нафту пішли до низу, а нафта російського сорту Urals взагалі подешевшала до 10 доларів за барель — її експорт став збитковим.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: