fbpx
Сьогодні
10:11 06 Кві 2020

Помер священик, у якого першим на Тернопільщині підтвердили COVID-2019

Фото з facebook Антона Геращенко

У Тернопільській області в понеділок уранці помер священнослужитель із міста Заліщики, в якого першого в регіоні лабораторно підтвердили коронавірус Covid-19.

Про це повідомляє штаб для боротьби з коронавірусом Тернопільської міськради.

"Помер чоловік 57 років із міста Заліщики. Це священик, у якого першим на Тернопільщині лабораторно підтвердили коронавірус. Чоловік проходив лікування в Тернопільській лікарні швидкої допомоги. Останніми днями його стан погіршився. Пацієнта підключили до апарата штучної вентиляції легенів. Врятувати чоловіка не вдалося. Сьогодні вранці він помер", – повідомляється на сторінці Тернопільського штабу.

Згідно з інформацією, загалом від початку епідемії коронавірусу на Тернопільщині померли троє людей: 68-річний житель Монастирського району, 57-річна жителька Козівського району та 57-річний житель міста Заліщики.

У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко зазначив, що померлий священнослужитель до встановлення діагнозу встиг поспілкуватися з близько півтисячею людей.

"Сьогодні вранці помер священик Олег Вінницький, який був першим зафіксованим хворим Covid-19 на Тернопільщині. Не знаючи про те, що він уже інфікований, отець Олег проводив релігійні обряди, бував на похоронах, спілкувався з вірянами. Загалом до встановлення діагнозу він встиг поспілкуватися з близько 500 людьми", – написав Геращенко.

Заступник міністра додав, що нині Тернопільщина є одним з епіцентрів розвитку епідемії в Україні: "Сьогодні там зареєстровано 160 підтверджених випадків захворювання коронавірусом".

"Висловлюю свої співчуття рідним і близьким Олега Вінницького. Він ні в чому не був винен. Він не знав, що він заражений такою небезпечною хворобою, як коронавірус", – зазначив Геращенко.

В Україні зафіксовано 1319 випадків COVID-19, з них 38 летальних.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: