fbpx
Сьогодні
23:45 06 Кві 2020

Меркель вийшла з карантину, коронавірус у неї не виявили

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель повернулася до робочого офісу після двотижневого карантину вдома. Тести показали у неї відсутність коронавірусу.

Про це повідомив прес-секретар Меркель Штефан Зайберт, передає DW.

«На щастя, у канцлерки був негативний результат на коронавірус декілька разів», — сказав він.

Попри це, Меркель все одно дотримуватиметься соціальної дистанції, а наради й інші робочі зустрічі проводитиме за допомогою відео- та аудіоконференцій.

Після виходу з карантину Меркель звернулась до нації, зазначивши, що не треба очікувати на послаблення карантинних заходів щонайменше до 19 квітня. Це є фактично позицією Меркель у дискусії, яка розпочалась після оголошення владою Австрії про послаблення обмежень.

За словами канцлерки ФРН, кількість випадків інфікування потрібно знизити до межі, яка б дала упевненість, що система охорони здоров'я не буде перевантажена.

Меркель відправилась на карантин після того, як у лікаря, який робив їй щеплення, виявили коронавірус. Про інфікування стало відомо 22 березня, а з канцлеркою лікар контактував двома днями раніше.

Нагадаємо, 27 березня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що його тест на коронавірус дав позитивний результат. 5 квітня його госпіталізували.

Ввечері Джонсона перевели в реанімацію через коронавірус.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: