fbpx
Сьогодні
12:32 06 Кві 2020

До "антиколомойського" законопроєкту внесли 6 тисяч правок, - нардеп

Депутати запропонували до другого читання банківського законопроєкту, що регулює процедури банкрутства та націоналізації банків (так званий «антиколомойський законопроєкт») вже близько 6 тисяч правок.

Про це повідомив народний депутат фракції «Голос» та член фінансового комітету Ради Ярослав Железняк.

«Поки станом на зараз у нас вже біля 6000 правок в банківський закон і судячи по темпу, то фінальна цифра дотягне до 8000-8500 правок (хоча я досі вірю в потенціал колег та цифру понад 10 тисяч)», — повідомив Железняк зранку 6 квітня.

Він зазначив, що такий масив правок, які вносили до закону про банки, навіть важко звести докупи. Тому, ймовірно, що засідання профільного комітету, під час якого ці правки мають розглянути, має відбутися не раніше середи, 8 квітня.

Зазначимо, що ухвалення банківського закону та змін до державного бюджету на 2020 рік є двома ключовими вимогами, які Міжнародний валютний фонд поставив Україні для підписання кредитної програми на 5-8 мільярдів доларів. Раніше серед вимог було також ухвалення закону про ринок землі, який Рада схвалила у другому читанні 31 березня.

Розгляд земельного закону депутати також намагалися затягнути, внісши численні правки (загалом 4018 правок). Через це даний закон Рада розглядала майже 2 місяці.

30 березня Рада ухвалила у першому читанні так званий «антиколомойський» законопроєкт. Законопроєктом регулюються повноваження Національного банку щодо виведення банків з ринку, визнання їх банкрутами. Також закон однозначно забороняє повернення націоналізованих банків колишнім власникам.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: