fbpx
Сьогодні
Фото 16:04 05 Кві 2020

В Одесі біопарк просить про допомогу: через карантин не буде чим годувати тварин

Не тільки люди страждають від пандемії коронавируса, що охопила планету. У складній ситуації опинилися вихованці зоопарків та інших подібних організацій, які зараз закриті на карантин.

Фото: dumskaya.net

Не став винятком і одеський біопарк, пише Думська.

Незважаючи на те, що зиму він пережив більш ніж успішно – народилося 18 малюків, – зараз унікальна установа переживає не найкращі часи і просить допомоги у городян.

«Ми не бар, який можна просто закрити, – розповідає директор біопарку Дмитро Александров. – У нас більше 250 тварин, і ми не можемо випустити їх в природу. Ареал їх проживання знаходиться занадто далеко, та й усі вони народилися в неволі. За тваринами необхідний постійний догляд і годування. У нас 35 великих кішок, леви разом з тиграми з'їдають по 350 кг м'яса в день. Особливого догляду вимагають жирафи, великі мавпи.

Це не просто тварини, це наша сім'я. Кожного знаємо по імені, у них унікальний характер і ми будемо дбати про наших вихованців скільки вистачить наших сил і засобів. У нас працює 18 фахівців, яким потрібно платити заробітну плату. Ми не можемо їх відпустити, адже вольєри потрібно прибирати, тварин потрібно погодувати, їх потрібно лікувати… Якщо одесити хочуть допомогти нам прогодувати тварин у цей важкий період карантину, ми були б дуже вдячні».

За словами керівника, у зв'язку з ситуацією біопарк запускає патронатну програму: кожен бажаючий може взяти під свою опіку одну або кілька тварин і перераховувати кошти на їх утримання (харчування).

Згодом, коли карантин закінчиться, гроші повернуть, а тим, хто надав допомогу в скрутну хвилину дозволять взяти участь у годуванні тварин. Крім того, фотографії друзів біопарку розмістять на дошці пошани.

«Ми не можемо просто взяти м'ясо, – розповідає Александров. – На кожну поставку продуктів у нас завжди є висновок ветеринарних лікарів. Адже ми не можемо ризикувати здоров'ям тварин».

Директор ще раз підкреслив, що гроші підуть тільки на закупівлю продуктів харчування для тварин, не на комунальні послуги та зарплати.

Зі списком мешканців біопарка і вартістю їх змісту можна ознайомитися тут.

Адміністрація установи готує звернення у Кабінет міністрів з проханням виключити зоопарки з відкритими вольєрами з карантинного списку або надати допомогу подібним установам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: