fbpx
Сьогодні
14:33 05 Кві 2020

У Нью-Йорку зробили кілька вулиць пішохідними через коронавірус

Фото AFP

Чотири вулиці в різних районах закрили для автомобільного руху з п'ятниці до понеділка, щоб жителі міста мали більше відкритого простору.

Через вузькі та переповнені тротуари містяни скаржаться на те, що дотримуватися рекомендованої дистанції часто неможливо. Особливо після закриття багатьох парків та скверів, коли люди почали прогулюватися та бігати вулицями міста, пише Хмарочос.

Для експерименту обрали широкі вулиці, які мають достатньо місця для соціального дистанціювання людей, у щільно населених кварталах, де бракує відкритих просторів. Поки для пішоходів відкрили чотири ділянки: по одній в Брукліні, Квінсі, Бронксі та на Манхеттені. Важливим критерієм вибору стала також відсутність лікарень чи маршрутів транспорту для критично необхідних працівників та ресурсів на цих вулицях.

«Нам потрібно гуляти, щоб зберегти здоровий глузд, але лише слідуючи правилам соціального дистанціювання. Це важливо для нашого загального стану здоров'я. І ми можемо це зробити не нехтуючи потребами необхідних міських служб», – зазначає речник міської ради Нью-Йорка Корі Джонсон.

Поки експеримент планують продовжити, але не розширити. Перш за все, через велику кількість працівників поліції, які потрібні для охорони порядку на перекритих вулицях та регулювання руху на перехрестях. Послаблення цієї норми дозволить збільшити кількість тимчасово пішохідних вулиць в різних районах міста.

Штат Нью-Йорк є місцем з найбільшою кількістю виявлених випадків коронавірусу у США. Станом на 4 квітня там було зафіксовано понад 3,5 тисячі летальних випадків.

Наразі в США найбільша кількість інфікованих у світі — 311 635. Там з коронавірусом померли 8 454 пацієнти, а одужали — 14 825.

Повідомлялося, що Трамп відправляє у Нью-Йорк військових для боротьби з коронавірусом.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: