fbpx
Сьогодні
20:08 05 Кві 2020

Києво-Печерську Лавру закрито на карантин

Києво-Печерську Лавру з 4 квітня закрито на карантин. На офіційному сайті Лаври повідомляється, що на період карантину богослужіння відбуватимуться "в закритому режимі (з онлайн-трансляцією), без участі прихожан і паломників".

Такі заходи з 4 квітня запроваджено "у зв'язку з поширенням на території України інфекційного захворювання COVID-19 і посиленням карантинних заходів", зазначається в повідомленні.

Того ж дня з'явилося повідомлення, що "для запобігання спалаху епідемії, спричиненої вірусом COVID-19, братія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври провела тестування на наявність захворювання".

"Разом з усіма лабораторне дослідження в комплексі з медичним оглядом пройшов намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло. Результат обстеження буде відомий найближчим часом. Зараз скарг на самопочуття у владики немає", – йдеться в повідомленні.

У Лаврі розповіли, що в приміщеннях провели дезінфекцію і через карантин закрили храм для вірян.

Однак сьогодні ЗМІ повідомили, що в настоятеля Києво-Печерської лаври Павла є підозра на коронавірус.

Раніше повідомлялося, що "Суспільне мовлення" розпочинає трансляції богослужінь, а ПЦУ приймає записки за здоров'я та за упокій онлайн.

Важливі статті:

Без поцілунків та онлайн: як коронавірус змінює традиційні релігійні ритуали

Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: