fbpx
Сьогодні
22:27 04 Кві 2020

Записи тисяч відеодзвінків Zoom потрапили у відкритий доступ

Записи тисяч приватних відеодзвінків, зроблених через Zoom, опинилися у відкритому доступі на YouTube і Vimeo.

Відео переглянули журналісти The Washington Post.

Йдеться навіть про сеанси терапії, наради представників малого бізнесу і шкільні заняття, що розкривають особисті дані дітей. Деякі відео містять оголену натуру, наприклад, у мережу «злили» навчальне відео щодо епіляції у Бразилії.

Zoom не записує відеоконференції за замовчуванням, але дозволяє робити такий запис — у цьому випадку всі учасники отримують повідомлення про початок запису.

The Washington Post припустив, що багато відео, що опинилися на відеохостингу, були записані за допомогою програмного забезпечення Zoom і збережені в онлайн-сховище без пароля. П'ятеро людей, яких вдалося впізнати журналістам, сказали, що не знають, як відео з їхньою участю потрапили у мережу.

«Відкриття того, що відео доступні в Інтернеті, ставить під сумнів конфіденційність Zoom, це привернуло увагу громадськості, оскільки послуга стала бажаною альтернативою роботі, школам та соціальному життю», — пише видання.

Так, через пандемію коронавірусу і карантин, на який перейшли громадяни багатьох країн світу, популярність Zoom значно зросла: у березні 2020-го компанія досягла показника у 200 мільйонів користувачів у день в порівнянні з 10 млн у грудні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: