fbpx
Сьогодні
16:13 04 Кві 2020

Жодної нестачі продуктів в Україні не буде, - Зеленський

На традиційній селекторній нараді щодо боротьби з поширенням коронавірусу Президент України Володимир Зеленський заслухав інформацію про стан діяльності та напрямки роботи економічних секторів, особливо важливих для країни під час епідемії коронавірусу.

Про це передає Офіс Президента.

Зокрема, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що за дорученням Глави держави уряд активно напрацьовує програми підтримки різних категорій соціально незахищених верств населення на час карантину та представить перші результати вже найближчими днями.

«Держава має опікуватися найбіднішими. Це – наш прямий обов'язок. Це безробітні, літні, самотні мами, діти без батьків. Кожного дня, поки ми рахуємо, хтось у країні очікує на допомогу. До того ж ми маємо внести ці зміни в бюджет. Тому я прошу вас не зважати на вихідні та якомога швидше розробити ці програми», – наголосив Володимир Зеленський, звертаючись до урядовців.

На прохання Президента уряд також провів переговори з власниками та керівниками заправних станцій щодо необґрунтованого підвищення цін на пальне, й уже найближчими днями ціни знижуватимуться. Також було перевірено підвищення цін на деякі продовольчі товари.

«Українці забезпечені харчами й жодної нестачі не буде, і поки потреби в додаткових обмеженнях експорту немає», – зазначив Глава держави.

Крім того, порушили питання напрацювання покрокового алгоритму переорієнтації та запуску українського виробництва багаторазових захисних костюмів. Для цього обговорили виробничі потужності, можливості закупівлі сировини, сертифікації українських компаній та співпраці з іноземними виробниками в Україні.

Раніше Арахамія розповів, що до "закону про банки" вже подано п'ять тисяч правок.

Також Арахамія повідомив, що наступне позачергове засідання парламенту пройде 8 або 9 квітня.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом. Другою умовою було ухвалення закону про ринок землі, який парламентарії ухвалили в цілому цього ж дня.

МВФ назвав вимоги для надання допомоги України.

Раніше Шмигаль заявив, що уряд отримав від МВФ позитивний сигнал та чекає транш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: