“Справа Гандзюк”: екс-заступник Генпрокурора сумнівається в прориві

Екс-заступник голови Офісу генпрокурора Віктор Трепак сумнівається, що після його відставки в справі про вбивство херсонської чиновниці і активістки Катерини Гандзюк можливий прорив.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

У серпні 2019 року Трепак став одним із заступників нині колишнього Генпрокурора Руслана Рябошапки.

Новий Генпрокурор Ірина Венедиктова обіцяла Трепаку, що той залишиться на займаній посаді і далі буде займатися тими справами, які контролював раніше. Серед них – справа Гандзюк.

Саме під його процесуальним керівництвом в Болгарії затримали Олексія Левіна, одного з ключових свідків у справі, який міг би дати свідчення проти ймовірного замовника нападу на активістку, голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Але через кілька днів після призначення Венедиктова представила нових заступників, а Трепак дізнався, що вже не курує справу Гандзюк.

Одночасно з відставкою Трепака заяву про відставку написав ще один чиновник Офісу Генпрокурора, Олег Денега, який займався розслідуванням "справи Гандзюк" і злочинної організації на території Херсонської області.

"Відносно подальшого прориву в цій справі – у мене великі сумніви. Успіх в розслідуванні складних справ забезпечується поєднанням декількох моментів: умінням скласти і тримати цілісну картину розслідування, професіоналізмом і наполегливістю оперативників, слідчих та прокурорів.

У будь-якому випадку замовники і організатори нападу на Катерину Гандзюк можуть вже "накривати стіл" тим, хто домігся таких змін в організації розслідування цієї справи", – зазначив Трепак.

Розслідування показало, що на території Херсонської області працював злочинний клан, в рамках діяльності якого і було сплановано напад на Гандзюк.

Раніше активісти повідомили, що Венедіктова почала тиснути на батька Гандзюк.

Повідомлялося, що батько Гандзюк звернувся до Зеленського через відставку Трепака та звинуватив Венедіктову у брехні.

Раніше стало відомо, що нещодавно призначена на посаду генерального прокурора України Ірина Венедіктова відсторонила від справи Катерини Гандзюк свого заступника Віктора Трепака.

Трепак підтвердив, що йде у відставку.

Свіжі дописи

  • Новини

Український Парламент продовжив воєнний стан та мобілізацію

8 травня Верховна Рада України затвердила укази президента про продовження дії воєнного стану та загальної… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Як цифровізація допомагає піклуватися про дітей під час війни: досвід МБО “БФ “СОС Дитячі Містечка” Україна

Досить часто на швидкість роботи благодійних фондів впливає оперативна підготовка та підписання документів. В умовах… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Как избавиться от комаров в квартире и на участке?

С наступлением тепла природа оживает, и вместе с ней мелкие летающие насекомые. Наиболее надоедливыми среди… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

В Єврокомісії заявили, що Україна може отримати перші надходження від заморожених активів рф уже до літа

Якщо країни-члени Європейського Союзу зможуть досягти швидкої згоди навколо пропозицій Єврокомісії та високого представника ЄС… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Соціологи провели дослідження, як змінилося ставлення українців до Дня перемоги

В Україні суттєвих змін зазнало ставлення громадян до Дня перемоги, який раніше відзначався 9 травня:… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Спікер українського Парламенту підписав розпорядження про допуск журналістів до Верховної Ради

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до приміщення ВРУ в умовах… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.