fbpx
Сьогодні
12:50 04 Кві 2020

Помер науковець та екс-міністр Іван Вакарчук, батько політика і співака

Помер колишній міністр освіти, ексректор Львівського університету, батько лідера "Голосу" Святослава Вакарчука Іван Вакарчук.

"Від нас пішов професор Іван Вакарчук… Для мене улюблений ректор Alma mater, міністр освіти, з яким мав честь співпрацювати, міняючи цю галузь.

Він зробив так, що від 2008 року майже по півмільйона українських дітей завершують школу із надією на чесний вступ, і ця надія не марна. Він поставив безкомпромісно питання якості освіти в нашій вищій школі, почав піднімати престиж природничої, математичної та фізичної освіти в школі.

Він повертав українській мові належне їй місце, не забуваючи про мови меншин, особливо – кримськотатарську", – написав колишній голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у Facebook.

Велика втрата. Від нас пішов професор Іван Вакарчук. Велика людина, той хто вмів змінювати життя на краще. Для мене…

Posted by Volodymyr Viatrovych on Saturday, April 4, 2020

Пізніше інформацію про смерть батька підтвердив нардеп, лідер партії "Голос" і гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

"Сьогодні не стало мого найближчого друга. Людини, яка відчувала, розуміла, і знала мене краще, ніж будь-хто на цій Землі. Не стало люблячого чоловіка і батька, і дідуся… Дякую тобі, тато… люблю тебе, і завжди буду любити…", – написав Святослав Вакарчук.

Сьогодні не стало мого найближчого друга…Людини, яка відчувала, розуміла, і знала мене краще ніж будь-хто на цій…

Posted by Святослав Вакарчук on Saturday, April 4, 2020

Причини смерті не уточнюють, у пресслужбі партїі "Голос" BBC News Україна зазначили, що Іван Вакарчук помер "після кількох років хвороби".

Разом з тим, мер Львова Андрій Садовий повідомив, що на прохання родини похорон Івана Вакарчука відбудеться камерно на Личаківському кладовищі.

Щойно Славко Вакарчук повідомив сумну звістку про велику втрату – смерть батька Івана Олександровича. Герой України,…

Posted by Андрій Садовий on Saturday, April 4, 2020

Івану Вакарчуку було 73 роки. У 1989—1991 роках був народним депутатом СРСР від територіального виборчого округу № 486 (Львівська область), член КПРС. Восени 1989 року — учасник установчого з'їзду Народного Руху України за перебудову, один із делегатів від Львівської області.

У 2007-2010 роках був міністром освіти і науки України. Протягом 1990-2007 і 2010-2013 років був ректором Львівського університету. Доктор фізико-математичних наук. Герой України. Заслужений діяч науки і техніки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: