fbpx
Сьогодні
13:33 04 Кві 2020

МВФ назвав вимоги для надання допомоги України

Міжнародний валютний фонд вітає ухвалення законопроекту про банки й чекає його ухвалення в цілому, а також ухвалення поправок до держбюджету на 2020 рік.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми вітаємо підтримку парламентом України у першому читанні законодавства, спрямованого на посилення основ реструктуризації банків, і чекаємо на його остаточне ухвалення. Ми також розраховуємо на ухвалення змін до бюджету на 2020 рік, які допоможуть владі дати відповідь на надзвичайні виклики, які виникли внаслідок Covid-19", – зазначив Люнгман.

Він також закликав Україну продовжити роботу зі Світовим банком: "Водночас ми закликаємо владу продовжувати роботу зі СБ для забезпечення ефективного, прозорого та конкурентоспроможного ринку землі".

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом. Другою умовою було ухвалення закону про ринок землі, який парламентарії ухвалили в цілому цього ж дня.

Раніше Шмигаль заявив, що уряд отримав від МВФ позитивний сигнал та чекає транш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: