fbpx
Сьогодні
16:40 04 Кві 2020

Кабмін дозволив українцям перебувати на вулиці без маски

Кабінет міністрів рекомендує на період карантину перебувати на вулиці в масці, хоча це і не передбачено нормою нової постанови.

Про це йдеться в роз'яснені щодо нових обмежувальних заходів, які набирають чинності з 6 квітня, розміщеному на Урядовому порталі.

Як нагадали в Кабміні, у постанові №211 сказано, що в усіх громадських місцях громадяни мають бути в масці чи респіраторі.

"Громадське місце – частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під'їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше)", – цитують урядовці норму закону.

При цьому вулиця не є "громадським місцем".

Але в уряді зазначають, що перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади. Наприклад, у м. Києві до громадських місць відносяться також зупинки громадського транспорту та 50-метрова зона навколо них; церкви та 50-метрова зона навколо них; заклади торгівлі закритого і відкритого типів, зокрема торгові ряди та ринки; кінотеатри та прилегла до них територія; тощо.

"Тому ми наполегливо рекомендуємо перебувати на вулиці в масці, оскільки у будь-який момент можете опинитись на території, яка підпадає під визначення "громадське місце", – йдеться в повідомленні.

Раніше Уряд пояснив, кого обов'язково відправлятимуть на ізоляцію до обсерваторів.

Між областями облаштують КПП, на в'їздах мірятимуть температуру.

Нові правила самоізоляції: в магазин і аптеку виходити не далі, ніж 2 км від дому.

Також уряд посилив карантинні заходи: на кордоні працюватиме лише один пункт пропуску.

Важливі статті:

Без поцілунків та онлайн: як коронавірус змінює традиційні релігійні ритуали

Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: