fbpx
Сьогодні
08:53 04 Кві 2020

Глава МВФ заявила про зупинку світової економіки

Фото АР

Ситуація в світовій економіці гірше, ніж під час кризи 2008-2009 років, заявили МВФ.

Через погіршення ситуації з вірусом фонд збільшить розмір екстреного фінансування в два рази, до $ 100 млрд, заявила на брифінгу глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

"Ми ніколи в історії МВФ не бачили, щоб світова економіка зупинилася. Ми в рецесії, вона набагато гірше, ніж глобальна економічна криза", — повідомила Георгієва.

За її словами, найбільше від наслідків коронавіруса страждають країни, що розвиваються, так як у них менше ресурсів для захисту від цього подвійного кризи — кризи охорони здоров'я і економічного.

У зв'язку з цим МВФ готовий задіяти весь свій резерв у розмірі трлн і подвоїть розмір екстреного фінансування з $ 50 млрд до $ 100 млрд, додала вона.

Як раніше попереджала Георгієва, світовий ВВП на тлі пандемії коронавіруса може знизитися до 2020 року сильніше, ніж у 2009-му під час глобальної фінансової кризи, а відновлення буде залежати від строків усунення епідемії. Особливу загрозу вона бачить у можливих хвилі банкрутств і скорочення робочих місць, які можуть не тільки підірвати здатність економіки до відновлення, але і зруйнувати основи суспільства.

За даними Міжнародної організації праці, близько 25 млн людей можуть втратити роботу через коронавірус.

За даними Європейській бізнес асоціації, 48% українських компаній через введення карантину втратили істотну частину своїх доходів.

Також Торгово-промислова палата України повідомила, що через карантин зупинили роботу близько 600−700 тисяч підприємців, малих підприємств сфери послуг, установ сфери освіти, які дають роботу 3,5−4 млн осіб.

Читайте також:

Йога через інтернет, флешмоби та гумор: як бізнес переходить на дистанційну роботу

Як перейти на віддалену роботу: підбірка інструментів

Як бізнес в Україні та світі допомагає у боротьбі з коронавірусом

Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: