fbpx
Сьогодні
19:53 03 Кві 2020

Зеленський відповів на питання українським лікарям

Президент України Володимир Зеленський відповів на питання українським лікарям, які звертаються до нього у соцмережах.

Про це він сказав у своєму традиційному зверненні.

"Стосовно звернення лікарів із міста Монастириськ. Наразі в лікарні є 4 апарати ШВЛ. Місцеве управління закупить ще. Працівників забезпечено костюмами й респіраторами на найближчі дні, йде робота над їхнім повним забезпеченням усім необхідним.

Медики міста Дубна звернули увагу на те, що лікарів «швидкої» не забезпечено засобами індивідуального захисту. Ми відправили тисячу захисних костюмів та 6 тисяч масок саме для цих медичних працівників. Але Департамент охорони здоров'я Рівненщини, розподіляючи засоби, на жаль, помилився і нічого не передав екстреній медичній допомозі. Вчора питання було частково вирішено.

Ми вирішуємо й питання, які порушили у своєму зверненні лікарі Одеського обласного медичного центру. Також виправлено несправедливу ситуацію, у якій опинилися працівники екстреної медичної допомоги. Їм буде виділено грошову надбавку за протидію коронавірусу. Вчора МОЗ видав відповідний наказ", – сказав Зеленський.

Також Президент розповів про те, що завтра в межах двосторонньої взаємної допомоги до Італії вирушить українська медична група.

Наші медики допоможуть італійським лікарям у боротьбі з пандемією, а за два тижні повернуться до України з цінним досвідом та знаннями.

Звернення Володимира Зеленського щодо вирішення проблем, озвучених медиками.

У традиційному відеозверненні Володимир Зеленський повідомив про те, що влада намагається якомога оперативніше розв'язати проблеми, озвучені медиками у зверненнях.Так, триває робота над забезпеченням лікарів міста Монастириськ, екіпажів «швидкої» міста Дубна, розв'язуються проблеми Одеського обласного медцентру. Крім того, МОЗ уже видав наказ щодо виділення грошової надбавки за протидію коронавірусу працівникам екстреної медичної допомоги. Також Президент розповів про те, що завтра в межах двосторонньої взаємної допомоги до Італії вирушить українська медична група. Наші медики допоможуть італійським лікарям у боротьбі з пандемією, а за два тижні повернуться до України з цінним досвідом та знаннями.

Posted by Офіс Президента України on Friday, April 3, 2020

 

Раніше Уряд пояснив, кого обов'язково відправлятимуть на ізоляцію до обсерваторів.

Між областями облаштують КПП, на в'їздах мірятимуть температуру.

Нові правила самоізоляції: в магазин і аптеку виходити не далі, ніж 2 км від дому.

Також уряд посилив карантинні заходи: на кордоні працюватиме лише один пункт пропуску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: