fbpx
Сьогодні
19:43 03 Кві 2020

У Панамі та Перу чоловікам та жінкам заборонили виходити в один день

Фото Depositphotos

У Панамі та Перу чоловікам та жінкам заборонили виходити з дому в один день через епідемію коронавірусу.

У Панамі ці норми набули чинності 1 квітня, пише Deutsche Welle.

Згідно з ними, жінки можуть ходити за покупками лише по понеділках, середах і пʼятницях, а чоловіки — по вівторках, четвергах і суботах. У неділю виходити з дому заборонено. Захисники прав транссексуалів у Панамі побоюються, що особи з іншою статтю, ніж та, яка вказана у паспорті, можуть через це зіткнутися з проблемами.

У жителів країни щодня є дві години у період з 06:30 до 19:30 на закупівлю життєво необхідних товарів. В які саме години громадяни можуть вийти в магазин, залежить від останньої цифри в номері їхніх паспортів.

У Панамі зареєстровано понад 1 100 випадків зараження коронавірусом, з них 30 — летальні. Країна входить в число латиноамериканських країн, які найбільше постраждали від пандемії.

Також таку заборону запровадила влада Перу, повідомляє ВВС.

Під час карантину чоловіки можуть виходити з дому лише по понеділках, середах і пʼятницях, а жінки можуть робити це по вівторках, четвергах і суботах. По неділях усі мусять лишатися вдома.

Міністр внутрішніх справ Перу Карлос Моран попередив, що поліція та збройні сили зможуть застосовувати силу у разі порушення правил.

"У неділю всі повинні бути вдома. Банки не працюватимуть, а супермаркети, ринки й магазини будуть зачинені. Також зачинять аптеки. Ні в кого немає причин виходити з будинку", − заявив Моран.

Наразі у Перу зафіксовано 1,414 випадків зараження коронавірусом.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: