fbpx
Сьогодні
10:15 03 Кві 2020

Поліція затримала нападника на журналістів ZIK, - Геращенко

Фото з facebook Антона Геращенко

Правоохоронці затримали чоловіка, який 2 квітня напав на знімальну групу телеканалу ZIK під час зйомок парків та спортивних майданчиків Києва.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Громадянин, який напав вчора на журналістів знімальної групи телеканалу «ЗІК», затриманий. Той самий, що вчора кричав: «Мені плювати на Закон» і «Мені за це нічого не буде». Поліція свою роботу виконала. Далі справа за судом», — написав він у Facebook, оприлюднивши фото затриманого.

2 квітня невідомі чоловіки напали на знімальну групу телеканалу ZIK у Києві, коли журналісти інспектували столичні парки та спортивні майданчики. На відео, яке оприлюднив телеканал, видно, як чоловік штовхає журналістку та нападає на оператора. Також молодик заявляє, що йому «плювати на заборону» та «плювати на закон», бо спортивний майданчик у парку — «це єдине місце, де він може займатися спортом».

Сегодня произошло два нападения на журналистов телеканалов «ЗИК» и «Эспрессо-ТВ». По обоим фактам полицией начаты криминальные производства по статье 345 КК «Угроза или насилие в отношении журналистов» и статье 171 КК «Препятствие законной деятельности журналистов». Никто не имеет права применять насилие ни к журналисту, ни к кому-либо другому. На видео – факт нападения на журналистов телеканала «ЗИК»

Posted by Антон Геращенко on Thursday, April 2, 2020

 

Загалом 2 квітня у Києві на території Гідропарку напали на знімальні групи двох телеканалів під час підготовки ними репортажів про дотримання киянами заборони на відвідування парків під час карантину.

Як повідомили в прокуратурі Києва, попередньо правоохоронці встановили, що під час зйомок один з чоловіків, який перебував на спортивному майданчику на території Гідропарку, обурився на зауваження журналістів про те, що він порушує карантин. Відтак він напав на першу знімальних груп та пошкодив їхню техніку. Через деякий час на цей спортмайданчик приїхали журналісти з іншого телеканалу та почали знімати репортаж на ту ж саму тему. На них напав інший невідомий чоловік, застосував фізичну силу до журналістки та пошкодив знімальну техніку.

Внаслідок сутичок тілесні ушкодження отримали двоє журналістів та оператор. Постраждалі звернулися з заявою до поліції, а також повідомили прикмети нападників.

За фактами інцидентів розпочали два кримінальні провадження.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: