fbpx
Сьогодні
21:19 03 Кві 2020

Підполковника СБУ звинуватили у фінансуванні тероризму, - ДБР

У Донецькій області слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали підполковника Служби безпеки та його спільника за сприяння фінансуванню тероризму в особливо великому розмірі.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Затриманий – старший оперуповноважений в особливо важливих справах Управління Служби безпеки України у Волинській області.

Фото dbr.gov.ua

"За попередньою інформацією, працівник СБУ систематично надавав військовослужбовцям, які виконують завдання на лінії розмежування в умовах ведення бойових дій, хабарі за неперешкоджання незаконному переміщенню готівки через лінію розмежування. 3 квітня 2020 року після надання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 28 тис. грн підполковника СБУ та його спільника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", – йдеться у повідомленні.

Під час затримання у зловмисників вилучили 6 млн 400 тис. російських рублів (близько 2 млн 300 тис. грн за курсом НБУ), які вони намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію Донецької області.

Фото dbr.gov.ua

Досудовим розслідуванням керує Військова прокуратура об'єднаних сил. Оперативний супровід – Управління внутрішньої безпеки СБУ.

У разі доведення вини зловмисникам загрожує від 10 до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: