fbpx
Сьогодні
17:00 03 Кві 2020

Новий міністр фінансів заявив, що дефолту в Україні не буде

Сергій Марченко

Міністр фінансів Сергій Марченко відкинув імовірність дефолту України.

"Ситуація доволі складна, але я вважаю, що контрольована", – сказав міністр під час онлайн-дискусії на Київському безпековому форумі, пише LB.ua.

Він сказав, що провал за доходами в першому кварталі змусив уряд підготувати поправки до бюджету, які, зокрема, передбачають створення стабілізаційного механізму. "Мова про створення так званого Фонду боротьби з коронавірусом в обсязі 97 млрд гривень", – повідомив Марченко.

Міністр розраховує, що поправки буде прийнято впродовж найближчого тижня.

"Також ми активно ведемо переговори з Міжнародним валютним фондом. Ми погодили з ними рамки доходів і дефіциту, і ми чітко визначили, скільки в нас можливостей за ресурсами наповнення бюджету", – сказав Марченко.

"Залишається узгодити технічний меморандум, деякі редакційні речі. Залишається проголосувати закон про зомбі-банки та зміни до бюджету. Якщо ці закони будуть ухвалені, є очікування, що ми отримаємо найближчим часом транш у бюджет", – повідомив Марченко.

Після цього буде розблокована фінансова допомога від Європейської комісії та Світового банку.

"Відсутні ризики неплатежів або навіть розмов про якісь реструктуризації, не кажучи вже про інші речі. Питання виплати й обслуговування держборгу абсолютно контрольоване. У нас є пікові виплати в травні. Це погашення облігацій під гарантію США. Є надія, що ми можемо проговорити роловер цих облігацій. Також вересень у нас дуже критичний. Ми повинні погасити єврооблігації. І є всі підстави говорити, що ми можемо закрити питання виплати боргів і при цьому забезпечити виконання наших соціальних зобов'язань, які додатково виникли в період кризи", – заявив Марченко.

Нагадаємо, Верховна Рада у другому читанні та в цілому проголосувала за проєкт закону № 2178-10 про відкриття ринку землі в Україні з 1 липня 2021 року. Відповідне рішення на позачерговому засіданні Верховної Ради 31 березня підтримали 259 народних депутатів.

Читайте також: Як відкриття ринку землі вплине на економіку України

Читайте також: Відкриття ринку землі: чим це загрожує та які прогнози

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: