fbpx
Сьогодні
11:24 03 Кві 2020

МОЗ складе новий реєстр всіх місць для обсервації людей

Міністерство охорони здоров'я сформує новий реєстр місць для обсервації людей у зв'язку з епідемією коронавірусу COVID-19.

Про це сказав заступник очільника МОЗ головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу.

Ляшко пояснив, що законом України про захист населення від інфекційних хвороб чітко передбачено, що обсерватори, ізолятори, а також інші спеціалізовані заклади створюються на місцях органами місцевого самоврядування і органами місцевої виконавчої влади, тому й медичне забезпечення повинно плануватись органами місцевого самоврядування.

"Ми прописали чіткі критерії і рамки, які повинні бути в обсерваторах, щоб запобігти поширенню коронавірусної хвороби, як на території України так і всередині кожного конкретного закладу. Наразі МОЗ отримало доручення Державної надзвичайної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

Сьогодні-завтра наші спеціалісти разом з обласними державними адміністраціями проведуть огляд усіх потенційних місць для обсервації, буде сформовано додатково табличку, чи відповідають вони зазначеним вимогам, і це буде новий реєстр всіх місць для обсервації, які будуть існувати на території України".

Станом на 10.00 3 квітня в Україні загалом підтвердили 942 випадки захворювання на COVID-19, з них 23 випадки – летальні, 19 людей одужали.

Санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що уряд закупить вітчизняні тест-системи на коронавірус.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: