fbpx
Сьогодні
Фото 18:01 02 Кві 2020

Як проходить обсервація українців у “Козацькому”

Четвертий день українці, які прилетіли з Балі, перебувають на обсервації в готелях "Пуща Конгрес" і "Козацький". Після першого дня вони майже повністю припинили контактувати зі ЗМІ, а вся інформація надходила лише від інсайдерів.

Джерело розповіло OBOZREVATEL, як поводяться українці, розміщені в "Козацькому" (їх там 166 осіб), і навіть надало скриншоти з їхнього загального чату.

Як виявилося, в номерах сидять далеко не всі, а із засобами масової інформації вони більше не спілкуються, тому що вважають їх своїми ворогами.

Тайський масаж і п'яний бешкет

Здавалося б, усі умови для нормальної обсервації в них є: у номерах усунули проблеми з водою, опалення теж працює, дехто брав додаткові обігрівачі на рецепції. Тричі на день приносять їжу співробітники готелю – залишають під дверима кімнат, щоб не контактувати.

А втім, з огляду на чат, деякі тимчасові мешканці однаково спілкуються одне з одним віч-на-віч – передають якісь речі, на кшталт штопора, запасної ковдри, порції обіду, що залишилася тощо. Іноді вони кооперуються та замовляють щось через доставку. Хто каву, хто цигарки, а нерідко й алкоголь.

До речі, через спиртне в ніч із 31 березня на 1 квітня хтось із жителів 6-го поверху влаштував бешкет. Як пишуть у чаті, він стукав у двері, вломлювався в кабінет адміністратора й говорив, що шукає вихід на дах. Після цього поліція заявила, що не буде пропускати доставку алкоголю. Однак перевіряти пакети ніхто права не має, тож це не сильно допомогло.

Фото OBOZREVATEL

Працівниця готелю на умовах анонімності підтвердила OBOZREVATEL, що такий випадок був – буйного чоловіка довелося заспокоювати спершу охороні, а потім і поліції.

"12 година ночі, до мене стукає людина, кричить, щоб відчинили двері на дах, мовляв, йому потрібна свобода, свіжим повітрям подихати. І далі по дверях пішов. Його двічі охорона виводила, потім поліція. Це ненормально", – згадує вона.

За її словами, таке трапляється практично щодня. Гості пиячать у коридорах і ходять курити на вулицю, тільки одиниці свідомо не покидають номери.

"Це відбувається фактично кожен день. Випивають на поверхах, не слухають ні співробітників готелю, ні поліцію. Прямим текстом відправляють подалі. Це якщо культурно сказати. Вони п'ють, поліція з нами, все це фіксується на відео", – розповіла співробітниця.

До речі, про саму доставку. Замовлення кур'єри привозять до входу на територію, де передають персоналу готелю, ті вже передають далі. Іноді туристи самостійно забирають замовлення внизу. А одного з перших днів поліцейський сам підняв замовлене в номер. У підсумку в чаті почали обговорювати погану організацію обсервації, мовляв, "ганьба – припахати поліцію носити посилки, як кур'єрів".

Фото OBOZREVATEL

Так, про погану організацію обсервації згадують постійно. Водночас часто це аргумент на користь того, щоб порушувати порядок цієї процедури. Наприклад, деякі особи двічі закликали всіх зібратися в холі на вечірку, а дехто заявляє, що має повне право ходити по поверхах. Мовляв, правила їм не пояснили, тож заборонити нічого не можуть. Один чоловік і зовсім вирішив не втрачати часу й підзаробити, запропонувавши тайський масаж – хтось навіть погодився.

А інша жінка, перебуваючи в готелі, записала "Пісню про обсервацію". На тлі, до речі, не номер, а щось на кшталт конференц-холу.

https://www.facebook.com/1641952931/videos/10214131777242056/

Фото OBOZREVATEL

 

Фото OBOZREVATEL

Фото OBOZREVATEL

Фото OBOZREVATEL

Методички для ЗМІ та фільтрація інформації

Увечері після першого дня (30 березня. – Ред.) туристи видалили всіх сторонніх осіб із чату та зробили його закритим. Кажуть, щоб не було витоку інформації. Наступного дня вони спершу вирішили, що можна спілкуватися тільки з тими ЗМІ, що підтримують їхню позицію, і навіть склали щось на кшталт методичок. А одна дівчина пропонувала приховувати те, що вони покидають номери, уникати відповідей тощо.

"Потрібно говорити й писати, які ми тут розумнички (що правда)! Дуже акуратно говорити про все (ходіння по поверхах, звісно, не згадуємо). Але не потрібно говорити, як нам тут охр***нно, бо будемо виглядати охр**івшими мажорами, яким ще й лакшері-умови влаштували. Доносити потрібну нам інформацію. З їхніх запитань можна з'їжджати, уникати відповідей та інше", – написала вона.

Фото OBOZREVATEL

Але потім українці, які прилетіли з Балі, й зовсім вирішили припинити давати коментарі. Навіть намагалися приховати той факт, що їх погодилися відпустити на самоізоляцію, якщо ПЛР-тести на коронавірус виявляться негативними.

За словами туристів, якби ці дані потрапили до громадськості, то їх би залишили на обсервації.

Фото OBOZREVATEL

Фото OBOZREVATEL

Фото OBOZREVATEL

Фото OBOZREVATEL

Фото OBOZREVATEL

Новий бунт і посилені заходи

До речі, про тести. 1 квітня туристам провели ПЛР-тестування та заявили, що результати будуть протягом трьох днів. Це теж спричинило масове невдоволення. Мовляв, обіцяли в четвер випустити, а зараз цей процес затягується.

Це, а також той факт, що лікарі відмовилися давати їм виписку про перебування на обсервації, ледь не спровокувало новий бунт. Частина евакуйованих почала агітувати інших виходити в хол із валізами, щоб привернути до себе увагу. Так вони хотіли знову домогтися приїзду міністра Володимира Криклія.

Як виявилося пізніше, спроби бунту були зайвими, тому що Криклій вийшов з ними на зв'язок і сказав, що аналізи ще робляться – готові тільки 100.

Поки до забезпечення ладу в "Козацькому" активно залучена поліція – правоохоронці ходитимуть по поверхах і перевірятимуть, чи всі сидять у номерах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: