fbpx
Сьогодні
22:59 02 Кві 2020

Україна тимчасово заборонила експорт гречки

Кабінет Міністрів (Кабмін) увів квотування на експорт гречки до 1 липня 2020 року.

Відповідну постанову "Про внесення змін у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 №1109" уряд прийняв 2 квітня на позачерговому засіданні, повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

"Так, постановою вводиться тимчасовий – до 1 липня 2020 року – режим ліцензування і квотування експорту гречки і зерна гречки лущеної (без плодової оболонки). Зокрема, встановлено нульовий обсяг квоти для зазначених товарів (за кодами згідно з УКТЗЕД 1008 10 00 00 і 1104 29 17 00). Відповідні зміни внесені в додаток 1 до постанови №1109 "Обсяги квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню у 2020 році"", – йдеться в повідомленні.

У Мінекономрозвитку пояснили, що заборона на експорт гречки є тимчасовим заходом, необхідним для захисту внутрішнього ринку. Відзначається, що свої кордони для експорту гречки тимчасово закрили Білорусь, Росія і Казахстан.

"Зараз ситуація на українському ринку є стабільною. Уряд весь час перебуває в діалозі з виробниками і ритейлерами. Україна буде вести переговори з головними країнами-виробниками з зняття заборон з метою підтримки міжнародної продовольчої безпеки і відновлення нормальних умов міжнародної торгівлі", – запевнили в міністерстві.

Також міністерство закликає українські аграрні підприємства збільшувати посівні площі під гречкою.

Зазначимо, що Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 2 квітня затвердив програму діяльності уряду.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала "банківський" закон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: