fbpx
Сьогодні
19:14 02 Кві 2020

У Зеленського офіційно прокоментували скандал з братами Єрмаками

Теперішня влада України має нульову толерантність до корупції, незалежно від структури: Офіс Президента це чи парламент.

Про це йдеться у заяві Офісу Президента.

"Ситуація з оприлюдненими записами, у яких фігурує брат очільника Офісу Президента (Деніс Єрмак – ред.), продемонструвала, скільки людей звикли до афер, коли вирішувати державні справи можна за хабарі.

Розмови на оприлюднених плівках не мають стосунку до реального життя, ніхто з названих людей не був призначений на посади, які обговорювалися. Однак усі викладені факти мають бути ретельно перевірені – так само, як і джерела появи плівок і те, хто та з якою метою замовляв стеження", – наголошують у пресслужбі Президента.

Служба безпеки України(СБУ) проводить допити обох сторін: і брата очільника Офісу Президента, і народного депутата, котрий виклав отримані плівки в публічну площину.

НАБУ відкрило справу за заявою народного депутата, ДБР – за заявою керівника ОП.

"Офіс Президента чекає на офіційні результати розслідування від правоохоронців. Ніхто не уникне покарання за протиправні дії, однак і звинувачувати будь-яку зі сторін до офіційних результатів розслідування було б необачно. Всі ми розуміємо, що подібні скандали мають кінцевого бенефіціара. Знайти правду та встановити справедливість – головне", – наголошують в Офісі Президента.

1 квітня народні депутати фракції "Слуга народу" написали заяву на Єрмака в ДБР, ОГП, СБУ, САП і МВС. Вони вимагають перевірити факти в оприлюднених нардепом Гео Леросом відеозаписах і притягнути до відповідальності винних, а не самого Лероса.

До нардепа Гео Лероса 1 квітня приїхали співробітники СБУ, депутат звинувачує голову ОП Єрмака.

Раніше Гео Лерос поширив відео, де брат Єрмака нібито "торгує" держпосадами. Глава ОПУ вимагає розслідування.

Пізніше він оприлюднив нові відео розмов брата глави ОП Єрмака.

До САП надійшло звернення від Лероса щодо вчинення корупційних злочинів під час призначення конкретних осіб на посади голови обласної державної адміністрації та директора державного підприємства.

Нагадаємо, що Андрій Єрмак вперше прокоментував скандал з братом.

Адвокат Масі Найєм прокоментував відкриті справи ДБР, СБУ,САП проти нардепа Лероса.

Тим часом Лерос опублікував нові записи з братом Єрмака та подав заяву до САП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: