fbpx
Сьогодні
14:28 02 Кві 2020

МВС: За порушення режиму самоізоляції вже оштрафовані 130 громадян, які повернулись з-за кордону

В Україні за порушення режиму самоізоляції оштрафували 130 людей, які повернулися з-за кордону.

Про це повідомляє пресслужба МВС із посиланням на заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

Він також пояснив, що поліція вибірково контролюватиме дотримання людьми, що повернулися, режиму самоізоляції.

"Будемо телефонувати їм і нагадувати про вимогу перебувати вдома, виїжджатимемо з перевірками. Якщо людину не застанемо, складемо адміністративний протокол, а вона потім сплатить штраф — 17 тисяч гривень", — сказав Геращенко.

Загалом, за його словами, правоохоронці вже склали більш як 3 тисячі адмінпротоколів за порушення карантину.

"Більшість — щодо власників кафе, ресторанів, торгівельно-розважальних центрів, які вчасно не закрили свої заклади", — зазначив заступник міністра.

"У багатьох європейських країнах зараз взагалі заборонено на вулицю виходити довше, ніж на пів години: вигуляти собаку або зайти в продуктовий магазин чи аптеку. Тому, вибачте, але заходи, прийняті в Україні, і заходи в Іспанії і Італії, де потрібно мати спеціальний дозвіл на вихід з дому, просто непорівнянні".

Геращенко нагадав, що нині закрито 99% точок громадського харчування і торгівлі, не пов'язаних з продуктами, крім супермаркетів і аптек. Натомість, не заборонена робота промислових підприємств, посівна кампанія. Але під забороною спортивні змагання, в яких бере участь більше 10 людей, не можна проводити громадські заходи, крім політичних, де збирається більше 10 людей. Припинено діяльність всіх театрів і кінотеатрів, спортзалів і перукарень, шкіл і вишів.

Геращенко також поінформував, що на сьогодні поліцейські, які контактують з громадянами, забезпечені засобами захисту.

"Зараз в Україну вже прибуло кілька літаків з Китаю, що доправили величезну кількість захисних масок, окулярів, комбінезонів. Їх отримала в тому числі і поліція. Крім того, МВС робило закупівлі за своїми каналами. Тому зараз можна сказати, що у нас є необхідний мінімальний запас", — наголосив Геращенко.

1 квітня заступник міністр внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у Києві з обсервації у готелі «Козацький» втекли більш як 60 людей, які повернулись з-за кордону.

Кабмін посилив обмеження на час карантину по всій країні. Серед нових заборон — перебування у громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора.

Уряд розширив перелік дозволених видів діяльності та дав магазинам рекомендації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: