fbpx
Сьогодні
21:47 02 Кві 2020

Мер Івано-Франківська прокоментував смерті від коронавірусу в пологових будинках

Фото Depositphotos

У зв'язку зі смертю трьох жінок через коронавірусну інфекцію в міському та обласному пологових будинках Івано-Франківська проводиться масове тестування на COVID-19 медичного персоналу та пацієнтів.

"Найгірше, що сьогодні лікарі як обласного, так і міського пологового будинку також із підозрою на коронавірус. Тому ми проводимо масове тестування, спочатку експрес-тестами", – заявив в ефірі ObozTV мер Івано-Франківська Руслан Марцинків.

За його словами, в групі ризику близько 400 медпрацівників. Експрес-тести проводяться всім, хто прибуває до пологових будинків, і всім, хто там перебуває. У міському пологовому будинку організований ізольований родзал, в якому наразі утримується жінка "в стані середньої тяжкості" з підтвердженим зараженням коронавірусом. Є й обсерваційне відділення, повідомив мер міста.

Оскільки "експрес-тести не на 100% достовірні", найбільша проблема, за словами міського голови, полягає в тому, що в області роблять дуже мало ПЛР-тестів. "На всю область усього 20 тестів. Але проблема не в ПЛР-системах, а в тому, що треба передавати повноваження іншим лабораторіям. ПЛР-тестування має стати більш масовим", – сказав він.

Мер також повідомив, що з 2 квітня в'їзд у місто обмежений, на блокпостах у всіх, хто в'їжджає, вимірюють температуру тіла. За один неповний день роботи двом жителям міста було рекомендовано звернутися до лікаря через несуттєве підвищення температури, "чотири людини розвернули і рекомендували поїхати в район і обстежитися. Тих, кого потрібно було госпіталізувати, сьогодні не було", – розповів Марцинків.

Тим часом у Житомирі через карантин паски святитимуть на хлібзаводах.

Раніше повідомлялося, що "Суспільне мовлення" розпочинає трансляції богослужінь, а ПЦУ приймає записки за здоров'я та за упокій онлайн.

Важливі статті:

Без поцілунків та онлайн: як коронавірус змінює традиційні релігійні ритуали

Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: