fbpx
Сьогодні
09:06 02 Кві 2020

Херсон закривають на карантин через перший випадок зараження коронавірусом

У Херсоні підтвердили перший випадок зараження коронавірусною інфекцією в 42-річного чоловіка, у зв'язку з цим на в'їздах і виїздах із міста встановлять п'ять блокпостів.

Про це повідомив заступник міського голови Херсона Ігор Козаков у Facebook.

"У нашому місті зареєстровано перший випадок коронавірусу. Це 42-річний житель Херсона, якого доправили до лікарні з пневмонією. Сьогодні (в понеділок) о 16 годині факт зараження підтвердив другий розгорнутий тест на коронавірус", – сказав заступник голови у відеозверненні.

За його словами, сім'ю хворого відправили на обсервацію. Також ізолювали лікарів, які контактували з інфікованим. Найближчим часом у під'їзді будинку, де живе заражений, проведуть дезінфекцію.

Крім того, за його словами, опівночі з середи на четвер місто закривають на карантин. На в'їздах і виїздах з міста встановлять п'ять блокпостів.

Заступник голови переконливо просить херсонців залишатися вдома і зберігати спокій.

У свою чергу голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв повідомив про три нові випадки Covid-19, один з яких виявився летальним.

"Протягом доби ми отримали три нові лабораторно підтверджені випадки коронавірусу в нашій області. На жаль, один із цих випадків виявився смертельним", – написав Гусєв на сторінці у Facebook.

Водночас голова ОДА не повідомив, хто саме став жертвою захворювання.

Також він повідомив, що стан дівчини, яка захворіла кілька тижнів тому і перебуває в лікарні, має позитивну динаміку.

За словами Гусєва, область уже отримала значну допомогу від президента України Володимира Зеленського, підприємців і бізнесменів.

Нагадаємо, в Україні посилюють карантин: тепер ходити тільки в масках і не більше, ніж по двоє.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: