fbpx
Сьогодні
23:23 02 Кві 2020

Чернівецьку область повністю закривають на карантин: обмежують в’їзд і виїзд усього приватного транспорту

Фото Depositphotos

Чернівецьку область з 3 по 24 квітня повністю закривають на карантин, аби запобігти стрімкому поширенню коронавірусу. Перетин адмінмежі обмежать для усього приватного транспорту.

Про це заявив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук. Рішення ухвалив уряд.

Так, на межі області розташують 5 контрольно-пропускних пунктів в населених пунктах: Вижниця, Орельці, Звенячин, Атаки та Новодністровськ. На них працюватимуть рятувальники, поліцейські та нацгвардійці.

Карантинний режим запрацює з опівночі 3 квітня. Водночас до 12:00 людям ще дадуть можливість покинути область чи заїхати в неї.

Після цього, перетнути адмінмежу зможуть лише вантажівки, транзитні авто, сільськогосподарські машини, автомобілі підприємств, що забезпечують життєдіяльність області. Водночас приватні особи, які зареєстровані в області, зможуть безперешкодно повернутися, однак виїхати з неї вже не зможуть. Всіх інших — в область не пускатимуть.

Тим, хто працює в області, але не проживає там, голова ОДА порадив переїхати на час карантину, або домовитися з роботодавцем про перехід на віддалений режим роботи.

Також Осачук додав, що після запровадження карантину у всьому регіоні, контрольно-пропускні пункти біля окремих населених пунктів, де спалах коронавірусу, приберуть.

«Всі заходи, які ми застосовуємо, мають одну єдину мету — допомогти людям знайти причину залишитися вдома», — підсумував очільник ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: