fbpx
Сьогодні
18:08 01 Кві 2020

ВООЗ та Viber об’єдналися для боротьби з дезінформацією стосовно COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) та Rakuten Viber, один зі світових лідерів серед додатків для безкоштовного та безпечного спілкування, оголосили про партнерство, ціль якого — боротьба з дезінформацією навколо COVID-19 за допомогою інтерактивного чат-бота. Бот спрямований на боротьбу з фейковими новинами та неправдивою інформацією про вірус.

Бот уже доступний англійською, арабською, російською мовами, а незабаром його перекладуть більш ніж на 20 мов. У ньому висвітлюються найбільш поширені питання та останні новини, пов'язані з пандемією. Розділ «Останні новини» оновлюється в режимі реального часу одночасно із веб-сайтом ВООЗ. Серед інших розділів чат-боту — «Захисти себе», «Використання масок», «Рекомендації щодо подорожей» та інтерактивний тест «Міфи» для перевірки знань про вірус. Кнопка «Здійснити пожертву» пропонує користувачам підтримати ВООЗ у боротьбі з пандемією шляхом переказу коштів до Фонду солідарності для допомоги в боротьбі з COVID-19.

Viber вооз коронавірус

«ВООЗ прагне забезпечити якомога більше людей правдивою інформацією про здоров'я за допомогою інноваційних цифрових технологій. Інформація — це сила, яка може допомогти врятувати життя під час цієї пандемії», — прокоментував генеральний директор ВООЗ доктор Тедрос Адханом Гебреєсус.

«Ми допомагаємо людям залишатися на зв'язку, а також сприяємо тому, щоб місцеві й глобальні уряди та медичні установи у всьому світі повідомляли людям важливі новини та боролися з дезінформацією. Rakuten Viber та ВООЗ працюють разом, щоб допомогти людям бути проінформованими та здоровими у цей складний час. Користуйтеся чат-ботом самі та діліться ним для підтримки та захисту своїх родичів. Цифрові інструменти — це безпечнно», — зазначив Джамел Агауа, генеральний директор Rakuten Viber.

Чат-бот безкоштовний і вже доступний для всіх користувачів Viber у всьому світі. Viber  також запускає спеціально розроблений стікерпак на знак поваги до всіх співробітників системи охорони здоров'я та їх самовідданої боротьби з вірусом. Це також спосіб поділитись позитивом під час глобального карантину. Усі, хто завантажить стікерпак з магазину наклейок Viber, автоматично отримають доступ до чат-бота. Бот також доступний за цим посиланням: https://vb.me/c6e9fa

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: