fbpx
Сьогодні
16:31 01 Кві 2020

Опитування: більше половини українців вважає, що Зеленський ефективно реагує на коронавірус

Фото Reuters

Понад 50% українців вважають, що реакція президента Володимира Зеленського на пандемію коронавірусу є ефективною.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Так, 56% респондентів вважають ефективною реакцію Зеленського, 30% — протилежної думки. Більш критичні громадяни щодо Міністерства охорони здоров'я — 46% вважають відомство неефективним, 38% — ефективним.

У Міністерства внутрішніх справ такі показники — ефективне (37%), неефективне (33%). Щодо прем'єра Дениса Шмигаля 44% респондентів заявили, що їм важко відповісти, 30% добре оцінили його роботу, 26% — погано.

Загалом 58% опитаних вважають запроваджені владою заходи щодо боротьби з коронавірусом оптимальними. 28% заявили, що вони є занадто м'якими. Лише 6% переконані, що заходи є надто жорсткими.

Щодо можливості запровадження надзвичайного стану в Україні думки опитаних розділилися: 49% підтримали б таку ініціативу, 43% — ні.

83% підтримують можливу заборону на проведення масових заходів, страйків, мітингів в умовах надзвичайного стану в країні.

71% — не заперечують проти можливого обмеження в'їзду та виїзду в окремі міста та області, 65% — можливого обмеження руху транспортних засобів та їх огляд, 58% — можливого оголошення комендантської години в містах.

Водночас щодо можливого надання державі права примусово вилучати майно у юридичних та фізичних осіб в умовах надзвичайного стану абсолютна більшість (80%) українців проти таких заходів. Підтримують лише 14%.

74% респондентів вважають необхідними штрафи для людей за порушення карантину. 19% — проти.

У Сумах 1 квітня оштрафували чоловіка на 17 тис. грн, бо зайшов в магазин без маски.

Новий очільник МОЗ сказав, що уряд посилить карантинні заходи в Україні, наразі їх доопрацьовують.

Раніше Аваков заявив про заборону пасажирського авіасполучення та штрафи для тих, хто ухилився від обсервації.

Нагадаємо, що на засіданні 29 березня уряд вирішив зробити обов'язковою обсервацію для тих, хто повертається в Україну з-за кордону.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: