fbpx
Сьогодні
14:49 01 Кві 2020

Мінцифри оголошує конкурс ІТ-проєктів, які полегшать життя під час пандемії коронавірусу

Міністерство цифрової трансформації запускає національний конкурс IT-проєктів та ідей для полегшення життя громадян і бізнесу під час пандемії коронавірусу, призовий фонд для переможців становить 4 мільйона гривень.

Про це йдеться у пресрелізі відомства.

Серед жюрі конкурсу, зокрема, CEO Petcube Ярослав Ажнюк, співзасновник Monobank Олег Гороховський, засновник маркетингової компанії FEDORIV Андрій Федорів, а також міністр Мінцифри Михайло Федоров.

До участі у конкурсі запрошуються розробники, стартапери, маркетологи, дослідники та громадські активісти.

Учасники можуть подати проєкти за такими напрямками:

  1. Протидія коронавірусу. Електронні сервіси, спрямовані на протидію поширення епідемії COVID19
  2. Е-послуги для громадян. Соціальні, освітні, адміністративні та інші публічні послуги для громадян, які особливо актуальні під час карантину.
  3. Соціальне підприємництво. Інноваційні ідеї для розвитку цифрового соціального підприємництва в умовах карантину, які можуть бути реалізовані шляхом дистанційного залучення вразливих громадян.
  4. Взаємодопомога. Сервіси, спрямовані на підтримку та забезпечення життєдіяльності найбільших груп населення в умовах карантину.

Це можуть бути як нові продукти, так і вдосконалені рішення. Найкращі ідеї отримають фінансування, загальний призовий фонд для переможців становить 4 млн грн. Також учасники отримають менторську підтримку та можливість втілити свій проєкт протягом наступного місяця.

У відомстві відмічають IT-рішення з подолання пандемії інших країн: у Південній Кореї створили мобільний застосунок для сповіщень, якщо поряд знаходиться інфікована особа; Італія запровадила кампанію "цифрова солідарність"; Сінгапур розробив мапу захворювань, а Ізраїль впровадив дистанційний моніторинг за пересуванням хворих по геолокації.

Заявки приймаються до 6 квітня. 9 квітня члени журі оберуть переможців.

Надіслати ідею можна за посиланням.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: