fbpx
Сьогодні
08:50 01 Кві 2020

Будівельній галузі Польщі загрожує колапс через відтік українських заробітчан

З Польщі вже виїхали близько 20% українських трудових мігрантів, а через закриті кордони нікому їх замінити.

Польський будівельний сектор, в якому зайнято 400 тис. працівників, зіткнувся з безпрецедентними проблемами через масовий відтік українських робітників, пише Bloomberg.

Зазначається, що закриття кордонів становить великі ризики для всієї польської промисловості, яка оцінюється в $ 47 млрд і залежить від мігрантів. Тільки українських заробітчан в Польщі працює близько 2 млн осіб.

Особливо страждає будівельний сектор, на який припадає 8% польського ВВП. За даними видання, Польщу покинув вже кожен п'ятий український будівельник, а потенційні нові робітники не можуть в'їхати в країну.

Представники будівельного бізнесу звернулися до польського парламенту з проханням внести в пакет стимулюючих економіку заходів і послаблення для заробітчан. Зокрема, йдеться про продовження термінів перебування і робочих віз. Також Сейм попросили тимчасово не стягувати деякі податки і збори.

Крім відсутності робочих галузь може зіткнутися і зі зниженням попиту, оскільки інвестори припиняють проекти на тлі посилення обмежень через спалах коронавірусу і невизначеності, пов'язаної зі станом економіки після спалаху пандемії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: