fbpx
Сьогодні
22:18 31 Бер 2020

Зеленський поговорив з Меркель: про що домовились

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та домовився перенаправити 150 млн євро в межах державного німецького кредиту на боротьбу з коронавірусом.

Про це передає пресслужба Офісу президента.

Сторони обговорили ситуацію довкола поширення коронавірусу у світі, а також практичні заходи, які вживаються в обох країнах з метою протидії пандемії.

Україна та Німеччина домовилися опрацювати можливість налагодження інформаційного обміну, пов'язаного з пандемією, зокрема в частині медичних стандартів, що впроваджуються для лікування хвороби.

У контексті можливого збільшення фінансової допомоги Україні на боротьбу з коронавірусом Зеленський та Меркель домовилися перенаправити 150 млн євро в межах державного німецького кредиту на боротьбу із COVID-19.

Канцлер позитивно відзначила ухвалення напередодні законів про обіг земель сільськогосподарського призначення та про регулювання банківської діяльності. У цьому контексті вона також наголосила на важливості якнайшвидшого завершення переговорів з МВФ щодо нової програми співпраці.

Також ішлося про необхідність виділення додаткового фінансування для України з боку Європейського Союзу та Світового банку.

Нагадаємо, Верховна Рада у другому читанні та в цілому проголосувала за проєкт закону № 2178-10 про відкриття ринку землі в Україні з 1 липня 2021 року. Відповідне рішення на позачерговому засіданні Верховної Ради 31 березня підтримали 259 народних депутатів.

Читайте також: Як відкриття ринку землі вплине на економіку України

Читайте також: Відкриття ринку землі: чим це загрожує та які прогнози

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: